הסבה מקצועית היא החלטה אמיצה, אך לא בלתי אפשרית. מצד אחד, יש קושי בוויתור על המקצוע שאנחנו כבר עוסקים בו, אשר למדנו והשקענו רבות כדי לעסוק בו. ומצד שני, הרבה פעמים אנחנו חשים חוסר סיפוק מהמקצוע שבחרנו, דבר שתוקע אותנו וגורם לנו לחוש תסכול וחוסר עניין. כמו כן, לפני שעושים הסבה מקצועית, מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע, שיבדוק האם המקצוע החדש שאתם מכוונים אליו אכן מתאים לכם, או שעדיף לכם לוותר ולבחון כיוון אחר. אז מהו פסיכולוג תעסוקתי? איך לבחור פסיכולוג מומלץ? ובאילו מקרים מומלץ לפנות לפסיכולוג תעסוקתי? הפרטים בהמשך, המשיכו לקרוא!
מהו פסיכולוג תעסוקתי?
מטרתו של פסיכולוג תעסוקתי היא להתאים בצורה המדויקת ביותר מקצוע למתייעצים עמו, וזאת על סמך מבדקים שהוא מבצע, שיחה משותפת, וקריטריונים נוספים. כובע נוסף של פסיכולוג תעסוקתי, הוא סיוע למטפלים שלו להסתגל למקצוע חדש ולסביבת העבודה, וכן סיוע במקרים של שחיקה ממקום העבודה, וייעוץ במקרים בהם המטופלים מכוונים לקידום בקריירה, במקרים של הסבה מקצועית, או ביסוס קריירה חדשה. פסיכולוג תעסוקתי יכול לסייע לצעירים בתחילת דרכם המקצועית שמחפשים מקצוע לחיים, או לבעלי קריירה שרוצים לבסס קריירה שנייה או נוספת.
בנוסף, ולצד ייעוץ לאנשים אינדיבידואלים, הפסיכולוג התעסוקתי מסייע לארגונים וחברות – הוא מסייע בבחירת עובדים, ובמקרים מסוימים הוא ממיין את העובדים בעצמו – למשל, במיונים של משרות בכירות מסוימות במגזר הפרטי, הציבורי והצבאי המועמדים מתבקשים להיפגש עם פסיכולוג שמאבחן אותם ובודק האם הם כשרים ומתאימים לתפקיד האמור.
איך לבחור פסיכולוג תעסוקתי?
השאלה איך לבחור פסיכולוג מומלץ ודאי תעסיק רבים מכם. בחירה של פסיכולוג תעסוקתי צריכה להיעשות על בסיס המלצות, ועל בסיס כימיה משותפת, כמו בחירה כל בחירה של איש מקצוע. תוכלו להתבסס על המלצות מפה לאוזן, או על המלצות שאתם קוראים ברשת. לצד ההמלצות, חשוב שתהיה לכם כימיה עם המטפל, כדאי לשוחח איתו בטלפון לפני שאתם קובעים להיפגש עמו ולבדוק את הכימיה, כדי שתוכלו להפיק מהמפגשים שלכם את המיטב. "כימיה עם מטפל" עלול להישמע לנו כדבר מובן מאליו, אבל לא כך הדבר. פעמים רבות אנחנו לוקחים את שירותו של איש מקצוע העוסק בטיפול כלשהו, אך מרגישים שהוא לא תורם לנו הרבה מפאת חוסר חיבור שלנו למטפל וההיפך, לכן כאמור חשוב לבחור באיש מקצוע המדויק ביותר עבורכם, גם אם תאלצו לעבור בין מספר אנשי מקצוע.
מתי כדאי לפנות לפסיכולוג תעסוקתי?
ברוב המקרים, הפנייה לפסיכולוג תעסוקתי תעשה לאחר הגעה לצומת דרכים מסוימת, אם זה בקריירה נוכחית, שאתם חשים חוסר סיפוק ומחפשים כיוון תעסוקתי אחר. או שאתם צעירים בתחילת הדרך, ומרגישים מבולבלים בין שלל המקצועות הקיימים בשוק, ואתם זקוקים לדמות מקצועית שתעשה לכם סדר בבלגן. ברוב המקרים ייעוץ תעסוקתי אכן עושה סדר, לאחר פגישה עם פסיכולוג וביצוע אבחון מתאים, תוכלו לגשת ללמוד מקצוע המתאים לכם באמת, או לחלופין לעשות הסבת מקצוע בלב שלכם לאחר שאתם יודעים בוודאות שהמקצוע החדש מדויק לכם – לפני המבנה האישיותי שלכם והצרכים שלכם.
בשורה התחתונה
פנייה לפסיכולוג תעסוקתי היא כנראה הבחירה הטובה ביותר עבורכם, במיוחד שאתם מרגישים שאתם משוועים להסבה מקצועית, או שאתם לא מצליחים להחליט איזה מקצוע כדאי לכם ללכת ללמוד. השיחה עם הפסיכולוג, והמבדקים שתעברו יוכלו לקבוע באופן מדויק את הכיוון הנכון בעבורכם, וזה בהחלט מהווה את הפתרון שאתם מחפשים – כי לפעמים אנחנו פשוט צריכים הכוונה מאיש מקצוע, שיסייע לנו לבחור במקצוע שבאמת מתאים לנו כדי שלא נתחרט לאחר מכן.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.