מגאמא סייבר ועד ממרם: היחידות הטכנולוגיות של צהל

הצבאות המודרניים הם צבאות שמבוססים באופן נרחב על טכנולוגיה. היבט זה, אם כבר רק גובר ומתרחב, כאשר הטכנולוגיה עצמה הופכת ליותר ויותר מודרנית. לצד מקצועות טכניים מסוג מכונאי טנקים וחשמלאי מטוסים, יש גם מקצועות שמתמקדים במערכות אלקטרוניות מתקדמות ובמיוחד בתוכנה, על כל הענפים הרבים ומתקדמים שבה. מתעניינים בשרות ביחידות הטכנולוגיה של צה"ל? מגאמא סייבר ועד ממרם, זו היא סקירה קצרה, של האפשרויות שעומדות בפניכם.

פנים רבות לטכנולוגיה – קריירה מגוונת

כל כיוון טכנולוגי שבו תבחרו בצה"ל, יכניס אתכם למעשה למסלול התקדמות מיוחד מאוד בפני עצמו. הניסיון להתקבל ליחידה הספציפית בה מדובר, השרות הסדיר, שרות הקבע וגם החיים האזרחיים שלאחר מכן – הכל יהיה מושפע מהבחירה הראשונית, היכן מעוניינים לשרת. רבים מתעניינים למשל, לקראת השרות הצבאי, בכניסה ליחידות מעניינות כמו המודיעין. שם, ישנו גם היבט הבחירה במסלולים מלהיבים ומאתגרים כגון מסלול גאמ"א סייבר. כמובן, מיונים למסלול זה, הם אתגר ראשון שיש לעבור והוא איננו פשוט בכלל! כמו כן, לא חייבים להינעל על כיוון אחד לכל החיים. רבים ממשיכים מהצבא לקריירה במקצוע שונה מזה שבו הם שירתו. אך ללא ספק, הצבא עשוי לספק מקפצה מעולה לחיים האזרחיים. אז אילו יחידות טכנולוגיות זמינות בצה"ל? אלה כמה דוגמאות בולטות במיוחד:

ממר"ם

ממר"ם היא היחידה הטכנולוגית הידועה ביותר כנראה ואולי בצדק. זו היא יחידת ענק, עם פעילויות מעניינות, מגוונות וסודיות בחלקן. מה שידוע וגלוי, הוא שביחידה זו עוסקים למשל בתפעול מרכזי מחשבים צה"ליים, בשירותי תמיכה בנושא זה ואף בפיתוח מערכות טכנולוגיות שונות עבור זרוע היבשה. היחידה מוגדרת כיחידת תשתיות מרכזית של זרוע היבשה והמטכ"ל. דרישות הקבלה כוללות דפ"ר 60 ומעלה ותוצאות טובות במיונים בצו ראשון ובמא"ה (יום מיון איתור והתאמה). אגב, ראשי התיבות הן "מרכז המחשבים ומערכות המידע" (ובעבר "מרכז מחשבים ורישום ממוכן”).

 

 

גאמא סייבר

ראשית, במה מדובר? כפי שהשם מרמז, משרתים במסלול זה עוסקים באבטחת מידע בסביבות ממוחשבות. הם עשויים בפועל לעסוק גם בתפעול של מערכות טכנולוגיות מיוחדות בחיל המודיעין, בתכנות ואף בפעילויות מחקר שונות. דרישות הקבלה הראשוניות אינן גבוהות – לפחות פרופיל 25 ודפ"ר 60. אך חשוב לשם לב לנקודה הבאה: מי שלמדו לימודים טכנולוגיים בתיכון, הם אלה שמקבלים בדרך כלל זימון למיון ליחידה זו. ניתן לבקש זימון גם באופן יזום. אך לימודים כאלה בתיכון מאוד משמעותיים. מסלול זה כולל מעבר לשרות הסדיר, גם שרות בקבע של לפחות שנה עד שנתיים.

יחידה 8200

עוד יחידה בולטת של חיל המודיעין. בהגדרתה הכללית, יחידה זו עוסקת באיסוף מודיעין מסוג סיגינט (מודיעין אותות) ובפענוח צפנים. לשם כך דרושים גם חיילים בתפקידים טכנולוגיים מגוונים. זאת, לצד המיון הקפדני, הופכים את השרות ביחידה 8200 גם לבסיס מצוין להשתלבות באזרחות לאחר השרות.

חשמלאות מטוסים

המערך הטכני של חיל האוויר הוא דוגמה לעוד כיוון מיוחד, ביחידות בהן יש דגש רחב על מכונות מסוג מטוסים, ספינות, טנקים, תותחים וכדומה. מכונות אלה משלבות בפעילותן מכניקה, חשמל ואלקטרוניקה. בהתאם לכך, דרושים חיילים שיטפלו בהיבטים אלה באופנים שונים. לשם ההמחשה, דוגמה בולטת הוא הצורך בחשמלאי מטוסים בחיל האוויר. בית הספר הטכני של חיל האוויר ליד חיפה, הוא המקום שבו עוברים הכשרה למקצוע זה. במסגרת השרות עצמו, עשויים לעבוד בטייסות או במוסכים שונים ובהתאם לכך, לבצע עבודות שונות למדי. כללית, מדובר על תחזוקה שוטפת של המטוסים, בדיקות ותיקונים קטנים. הכל מבחינת מערכות החשמל, כגון תאורה או אספקת המתח לרכיבים חשמליים שונים במטוס.

לסיכום

היחידות הטכנולוגיות של צה"ל מציבות בפני המועמדים לשרות סדיר, הזדמנות יוצא מהכלל – שרות צבאי מספק ומעניין, לצד הכנה טובה לחיים האזרחיים. כמובן, בכדי לנצל זאת, יש צורך במוטיבציה ובהשקעה.

מאמרים אחרונים

תנאי שכר לבכירים: מגמות ופערים מגדריים

מדריך מקיף לתנאי שכר של בכירים בישראל, הכולל טיפים למשא ומתן, ניתוח מגמות בשירות הציבורי ובהייטק, השפעת מודל העבודה ההיברידית ובחינת פערי שכר מגדריים בתפקידי הנהלה בכירים.

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל