מכת מדינה: האם הטכנולוגיה תצליח להביא לפתרון תופעת שכחת ילדים ברכב?

לצערנו תופעת שכחת הילדים באוטו הפכה לנפוצה בשנים האחרונות. תופעה זו מסוכנת במיוחד בימי הקיץ, בהם השמש מחממת את האוטו לטמפרטורות גבוהות אשר יכולות לגרום לילד לחנק ואף מוות. מהן הסיבות לשכחת ילדים ברכב? אילו טכנולוגיות קיימות למתן מענה לתופעה זו? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

הסיבות לשכחת ילדים ברכב

שכחת ילדים ברכב הינה תופעה רחבה ומצערת. תופעה זו נגרמת לרוב בעקבות אחת או יותר מהסיבות הבאות:

  • בדיוק כפי שילדים מתמכרים למסכים, גם מבוגרים עלולים לשקוע בהם ולשכוח את הילד ברכב לאחר נסיעה. הסחת דעת עקב שימוש בטלפון הנייד הינה אחת הסיבות השכיחות לשכחת ילד באוטו.
  • השארה בכוונה של הילד או הפעוט ברכב לצורך עריכת סידורים כמו קניות, כשזמן ההיעדרות גבוה בהרבה מהתכנון המקורי עקב הערכת זמן שגויה.
  • שכחת הילד או הפעוט ברכב כתוצאה מהירדמות שלו בזמן הנסיעה, כאשר ההורה או המבוגר האחראי אסף את חפציו ונעל את הרכב בלי לשים לב שהשאיר ילד באוטו.
  • ילדים ללא השגחה שננעלו בתוך רכב חונה לאחר שנכנסו אליו בכדי לשחק אך אינם יכולים לצאת, לפתוח חלונות או להזעיק עזרה.

דרכים טכנולוגיות למניעת שכחת ילדים ברכב

אביזרים או מוצרים בטכנולוגיה פשוטה

  • מחזיק מפתחות מאובטח – פיתוח ישראלי המורכב משני חלקים הקשורים ביניהם בחוט גמיש וארוך המחברים בין מחזיק המפתחות לכיסא הילד. כשמסיימים את הנהיגה, אפשר לקחת את מפתחות הרכב רק לאחר התרת הילד מהכיסא.
  • אמצעי התרעה על ילד שנשאר חגור בכיסא הבטיחות – פיתוח אמריקאי הבנוי ממרשם קול, מיקרופון ונורית אזהרה. המכשיר מוכנס אל שקע המצית ברכב בכל פעם בה נוסע גם הילד. אפשר להקליט על המכשיר הודעה קולית שמזכירה לנהג לא לשכוח את הילד באוטו יחד עם הבהוב נורית האזהרה, אשר יופעלו ברגע שהנהג מדומם את הרכב.

מוצרים מבוססי טכנולוגיות תקשורת ומערכות מבוססות חיישנים

  • מערכת לזיהוי נוכחות של הילד המובנית במושב הילד – פיתוח אמריקאי למערכת חיישני משקל או לחץ הפזורה במושב ורושמת את הפרשי הלחץ בכל רגע נתון. כאשר הנהג מעוניין לנעול את הרכב, המערכת מזהה כי הילד עדיין יושב בכיסאו ומשביתה את האפשרות לנעול את דלתות הרכב במקביל להתרעה קולית שניתנת לנהג, עד להתרת הילד מהכיסא.
  • מערכת אזהרה לילד שנשאר קשור במושב הבטיחות – המערכת מורכבת מכרית אותה מוסיפים למושב הבטיחות, ומתוכה יוצא כבל המחובר דרך שקע אל מערכת החשמל של הרכב. כאשר הילד חגור במושב המערכת דרוכה, והיא מופעלת כאשר הנהג משחרר את חגורת הבטיחות של עצמו. האזעקה תחילה נשמעת כמו שיר או סיפור כדי לא להבהיל את הרכב, אך בהמשך מתגברת; תחילה ישנה התרעה מקומית, אחר כך מופעלת אזעקת הרכב, התרעה אלחוטית ובמקרים חמורים גם התרעה למשטרה.
  • Kid In Car reminder- ESG – פיתוח ישראלי של מערכת מבוססת חיישני קרבה, המופעלים אוטומטית בזמן סגירת חגורת הבטיחות של הילד. החיישן פועל כל עוד החגורה נעולה, ומשדר אל התקן המצוי במחזיק המפתחות של הנהג. ברגע שהמרחק בין החיישן לצרור המפתחות עולה על 5-6 מטרים, ההתקן מתחיל לצפצף ולהבהב.

קיימות עוד טכנולוגיות רבות בפיתוח ישראלי או בינלאומי, שנועדו להזכיר לנהג לקחת את הילד בסיום הנסיעה.

לסיכום

תופעת שכחת ילדים באוטו נגרמת עקב הסחות דעת, עריכת סידורים בזמן שהילד באוטו ועוד. כדי להתגבר על תופעה זו אפשר להשתמש באביזרים פשוטים, כמו מחזיק מפתחות המחובר לכיסא הילד או מכשיר בעל תזכורת קולית להורדת הילד או הפעוט מהרכב. ישנן גם טכנולוגיות מתקדמות כמו מערכת חיישנים לזיהוי נוכחות של הילד, מערכת אזהרה המבוססת על כרית במושב הילד או חיישנים המחוברים אל חגורת הבטיחות של הילד.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל