סוחרים בשוק ההון: מהי עסקת שורט (מכירה בחסר)?

מצאתם את עצמכם חושבים על שלל האסטרטגיות הקיימות בזירה המרגשת של שוק המניות? כשאתם משתמשים בטכניקת "קנה בזול, מכור ברווח", עשויה לתפוס את תשומת ליבכם עסקת השורט. עם הגישה הייחודית והדינמיקה המרתקת שלה, עסקת השורט בולטת בקצב המסחר בשוק. כניסה למשחק עתיר סיכונים זה יכולה להיות מסקרנת, ואפילו מתגמלת, בתנאי שאתם שולטים בניואנסים המכריעים שלו. רוצים לדעת מהי עסקת שורט, אילו גרסאות יש לה ומהם השיקולים המרכזיים שאתם צריכים להביא בחשבון כשאתם מוכרים בחסר? בואו נתחיל!

מהי עסקת שורט?

בבסיסה, עסקת שורט, או מכירה בחסר כפי שהוא מכונה בדרך כלל, היא תמרון השקעה שבו המשקיעים שלמדו מסחר בשוק ההון לווים מניות, מוכרים אותן בשוק הפתוח ומתכננים לרכוש אותה מחדש מאוחר יותר במחיר מוזל. הרעיון כאן הוא שמוכרים בחסר מהמרים על ירידה במחיר נייר הערך כדי לגרוף רווחים. זהו היפוך של גישת המסחר ה"ארוך" המקובלת שבה משקיעים מרוויחים ממסלול עולה במחיר נייר הערך שברשותם. עסקת השורט מבוצעת באמצעות הסוחרים שלווים תחילה את המניות שהם רוצים למכור בחסר מברוקרים. לאחר מכן הם מוכרים את המניות המושאלות בשוק הפתוח ומצפים להזדמנות עתידית לקנות אותן בחזרה במחיר נמוך יותר. הברוקרים מחזיקים את תמורת המכירה כרשת ביטחון עד להחזרת המניות.

 

 

איך המכירה בחסר עובדת?

המכירה בחסר מתחילה בכך שהסוחרים מזהים מניות שהם מאמינים שירדו להן המחירים. לאחר סימון יעדי השורט הפוטנציאליים, הם לווים את המניות הנדרשות מברוקרים ומוכרים אותן בשוק הפתוח. הברוקרים שומרים על הכנסות המכירה בחשבון הסוחרים כבטוחה.

המטרה כאן היא להמתין עד שמחירי המניות יצנחו, ואז לרכוש מחדש את המניות במחיר נמוך. המניות שנרכשו מחדש מוחזרות לאחר מכן לברוקרים, והפרש המחירים בין המכירה המקורית למחיר הרכישה החוזרת מסמן את רווחי הסוחר.

שיקולים מרכזיים למכירה בחסר

  • ידע הוא כוח: הכירו את השוק ואת המניות הספציפיות שאתם מתכננים למכור בחסר. בדיקה וניתוח קפדניים הם תנאים מוקדמים לפני ביצוע עסקת שורט. כמובן, למדו מה זה מכירה בחסר ואיך אתם יכולים לבצע את המהלך בצורה בטוחה.
  • ניצול הוראות עצירה: סידור הוראות עצירה יכול לסייע במיתון הפסדים פוטנציאליים. הוראת עצירה היא פקודת קנייה אם מחיר המניות מגיע למחיר שנקבע מראש, ולמעשה קובע את תקרת ההפסד הפוטנציאלי שלכם.
  • פקחו עין: מסחר בחסר מחייב מעקב ערני מכיוון שהמחירים יכולים לעלות במהירות. היו מוכנים לפעול במהירות כדי למתן את ההפסדים אם השוק ינוע לרעה.
  • פזרו את ההשקעות שלכם: כמו בכל אסטרטגיית מסחר, חשוב לא להמר הכול על קלף אחד. פיזור השקעות יכול לעזור לרכך הפסדים פוטנציאליים.
  • החליטו איפה למכור בחסר: מכירה בחסר משגשגת בשווקים חלשים או לא יציבים שבהם המגמה הכללית היא כלפי מטה. ביצוע מכירה בחסר בשוק חזק יכול להיות כרוך בסיכון.
  • הישארו מעודכנים: הישארו מעודכנים בחדשות השוק האחרונות. הצהרות חברות, מדדים כלכליים וחדשות פיננסיות אחרות יכולים להשפיע באופן דרמטי על מחירי המניות.

מכירה בחסר וניהול סיכונים

היבט מכריע של מכירה בחסר הראוי לתשומת לב מיוחדת הוא ניהול סיכונים. בהתחשב באופי ההימור הגבוה של אסטרטגיה זו, סוחרים צריכים להשתמש בכלי ניהול סיכונים מתאימים, כגון פקודות עצירת הפסד ויחסי סיכון מול תגמול. כלים אלה יכולים לעזור להגביל את ההפסדים הפוטנציאליים ולהגדיר יעדי רווח מציאותיים שהם היבט חיוני של כל אסטרטגיית מסחר מוצלחת.

לסיכום

עסקת שורט מציעה אסטרטגיה בעלת הימור ותגמול גבוהים המספקת הזדמנויות ייחודיות להרוויח מהירידות בשווקים, ואסטרטגיות שונות מהאסטרטגיות הקונבנציונליות לטווח הארוך. עם זאת, היא דורשת ידע מעמיק בשוק, ערנות מתמדת ונכונות לפעולה מהירה. עם תגמולים פוטנציאליים שמאוזנים כנגד הסיכונים, הסוחרים חייבים לסחור בחסר במומחיות ובזהירות. גוונו את תיק ההשקעות שלכם והשתמשו בטכניקות ניהול סיכונים נבונות. בהצלחה!

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל